Co je šéfkuchař, co dělá, jak se stát? Platy šéfkuchaře 2023

Co je kuchař, co dělá, jak se stát šéfkuchařem
Co je kuchař, co dělá, jak se stát šéfkuchařem

Ascibasi, s jeho nejzákladnější definicí; Lidé, kteří dělají potraviny jedlými nebo pitnými pomocí různých technik, se nazývají. Na druhou stranu mají na starosti i kuchařky, které jsou vždy jednou z nejžádanějších skupin zaměstnanců.

V kuchyních míst, která poskytují stravovací a nápojové služby, jako jsou hotely, restaurace, kavárny; Lidé, kteří zodpovídají za celé oddělení, od dodávek surovin až po stanovení jídelníčku, od přípravy jídel až po prezentaci, jsou definováni jako hlavní kuchař nebo hlavní kuchař. K tomu, abyste se mohli stát mezinárodním kuchařem, je kromě základní kuchařské kvalifikace vyžadována znalost cizího jazyka a účast v platných certifikačních programech pořádaných po celém světě.

Co dělá šéfkuchař? Jaké jsou jejich povinnosti a odpovědnosti?

Vzhledem k tomu, že šéfkuchař je zodpovědný za každý krok v kuchyni, ve které pracuje, má jiné povinnosti. Kromě plánování, výpočtu, koordinace a realizace lze úkoly, které je třeba splnit, podrobně vyjmenovat takto:

  • Identifikace nedostatků ve vybavení kuchyně a potravin, zajištění toho, aby byly uspokojeny potřeby,
  • Stanovit hygienická a bezpečnostní pravidla kuchyně v souladu se zákony, požadovat, aby veškerý ostatní personál dodržoval tato pravidla,
  • Být schopen připravit menu vhodné pro image a kulturu podniku,
  • Zodpovědnost za přípravu jídel a nápojů v souladu s nabízeným menu, kapacitou a náročností zákazníků,
  • Sledovat vývoj v turecké a světové kuchyni.

Požadavky na to stát se šéfkuchařem

Cesta, jak se stát šéfkuchařem, je přes intenzivní zkušenosti získané v kuchyních podniků. Z tohoto důvodu by kromě těch, kteří jsou vyučení v zaměstnání, měli mít vysokou úroveň zkušeností především lidé, kteří se vařením věnují od mládí.

  • Absolventi středních nebo vysokých odborných škol, které poskytují vzdělání výhradně o potravinách a nápojích, jako jsou stravovací a nápojové služby, gastronomie,
  • Ti, kteří absolvovali kurzy organizací, které poskytují komplexní školení v oboru profesionální kuchař,
  • Ti, kteří již od útlého věku získávali zkušenosti s vařením prací v kuchyních různých podniků.

Jaké vzdělání je nutné, abyste se stali kuchařem?

Pro lidi, kteří chtějí být kuchařem, je důležité nejen znát různé recepty ze světa i naší země, ale také prokázat kompetence v otázkách, jako je sanita, hygiena, bezpečnost a ochrana zdraví při práci.

  • Ti, kteří absolvují akademické vzdělání této práce; musí absolvovat kurzy, jako je historie gastronomie, základní kulinářské techniky, nákladové účetnictví a kulinářské aplikace.
  • Ti, kteří navštěvují kurzy profesionálního vaření, naopak absolvují různá školení jako je vybavení kuchyně, plánování menu, nákup, vzorky jídel a nápojů z Turecka i ze světa.
  • Ti, kteří se tuto práci naučí časem se vztahem mistr-učeň, se dozvědí detaily této práce zcela na základě praxe.