
Ascibasi, s jeho nejzákladnější definicí; Lidé, kteří dělají potraviny jedlými nebo pitnými pomocí různých technik, se nazývají. Na druhou stranu mají na starosti i kuchařky, které jsou vždy jednou z nejžádanějších skupin zaměstnanců.
V kuchyních míst, která poskytují stravovací a nápojové služby, jako jsou hotely, restaurace, kavárny; Lidé, kteří zodpovídají za celé oddělení, od dodávek surovin až po stanovení jídelníčku, od přípravy jídel až po prezentaci, jsou definováni jako hlavní kuchař nebo hlavní kuchař. K tomu, abyste se mohli stát mezinárodním kuchařem, je kromě základní kuchařské kvalifikace vyžadována znalost cizího jazyka a účast v platných certifikačních programech pořádaných po celém světě.
Co dělá šéfkuchař? Jaké jsou jejich povinnosti a odpovědnosti?
Vzhledem k tomu, že šéfkuchař je zodpovědný za každý krok v kuchyni, ve které pracuje, má jiné povinnosti. Kromě plánování, výpočtu, koordinace a realizace lze úkoly, které je třeba splnit, podrobně vyjmenovat takto:
- Identifikace nedostatků ve vybavení kuchyně a potravin, zajištění toho, aby byly uspokojeny potřeby,
- Stanovit hygienická a bezpečnostní pravidla kuchyně v souladu se zákony, požadovat, aby veškerý ostatní personál dodržoval tato pravidla,
- Být schopen připravit menu vhodné pro image a kulturu podniku,
- Zodpovědnost za přípravu jídel a nápojů v souladu s nabízeným menu, kapacitou a náročností zákazníků,
- Sledovat vývoj v turecké a světové kuchyni.
Požadavky na to stát se šéfkuchařem
Cesta, jak se stát šéfkuchařem, je přes intenzivní zkušenosti získané v kuchyních podniků. Z tohoto důvodu by kromě těch, kteří jsou vyučení v zaměstnání, měli mít vysokou úroveň zkušeností především lidé, kteří se vařením věnují od mládí.
- Absolventi středních nebo vysokých odborných škol, které poskytují vzdělání výhradně o potravinách a nápojích, jako jsou stravovací a nápojové služby, gastronomie,
- Ti, kteří absolvovali kurzy organizací, které poskytují komplexní školení v oboru profesionální kuchař,
- Ti, kteří již od útlého věku získávali zkušenosti s vařením prací v kuchyních různých podniků.
Jaké vzdělání je nutné, abyste se stali kuchařem?
Pro lidi, kteří chtějí být kuchařem, je důležité nejen znát různé recepty ze světa i naší země, ale také prokázat kompetence v otázkách, jako je sanita, hygiena, bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
- Ti, kteří absolvují akademické vzdělání této práce; musí absolvovat kurzy, jako je historie gastronomie, základní kulinářské techniky, nákladové účetnictví a kulinářské aplikace.
- Ti, kteří navštěvují kurzy profesionálního vaření, naopak absolvují různá školení jako je vybavení kuchyně, plánování menu, nákup, vzorky jídel a nápojů z Turecka i ze světa.
- Ti, kteří se tuto práci naučí časem se vztahem mistr-učeň, se dozvědí detaily této práce zcela na základě praxe.